BRit banner 887 280

KIK logo WAKZDe opbrengst van de Bollenrit 2023 is voor het Willem Alexander Kinder-Ziekenhuis (WAKZ), onderdeel van het LUMC in Leiden. 

Het WAKZ wil een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar. In het WAKZ komen kinderen vaak voor specialistische handelingen. Kinderen die in het ziekenhuis komen kunnen angstig zijn en last hebben van stress, pijn of ongemak. Dit komt hun behandeling niet ten goede. Naast medische zorg doen de verpleging en de artsen er alles aan om kinderen een fijn verblijf in het ziekenhuis te bieden. De uitdaging is om de patiënten af te leiden zodat hun verblijf aangenaam is, niet traumatisch wordt en dat de behandelingen goed en efficiënt kunnen plaatsvinden. 

Een manier om afleiding te bieden is de Qwiek.up. 

De Qwiek.up is een kleine, gebruiksvriendelijke, makkelijk verrijdbare beamer waarmee diverse afbeeldingen op het plafond of muur geprojecteerd kunnen worden. Via de beamer kunnen diverse modules worden afgespeeld. Ook kunnen ouders hier hun eigen foto’s en filmpjes op afspelen. Het is een mooi apparaat wat ingezet kan worden ter comfort, afleiding tijdens medisACTIElogo VriendenStichting LUMCche handelingen en ter ontspanning. Dit past goed in de visie van het kinderziekenhuis met betrekking tot het verminderen van stress en het bieden van een kindvriendelijk klimaat op de kinderafdeling. Ook voor de ouders is het prettig als het kind wordt afgeleid en het draagt ook voor hen bij aan een stukje ontspanning. 

Met de opbrengst van de Bollenrit willen wij de aanschaf van minimaal één Qwiek.up financieren. Dat zal gebeuren via de LUMC Vrienden Stichting die erkend is als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

WAKZ 02WAKZ 01WAKZ 03WAKZ 04