BRit banner

KIK logo WAKZIn 2023 reden we de Bollenrit voor het Willem Alexander Kinder Ziekenhuis (WAKZ) in Leiden, onderdeel van het LUMC. Van de opbrengst zijn twee Qwiek.ups aangeschaft. Deze zijn dermate goed bevallen dat het WAKZ graag nog een derde Qwiek.up zou willen hebben voor de gipskamer. In 2024 willen we daarom in elk geval nog een extra Qwiek.up bekostigen. De eventuele meeropbrengst zal worden besteed aan lokale goede doelen in Rijnwoude en Noordwijk.

Het WAKZ wil een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar. In het WAKZ komen kinderen vaak voor specialistische handelingen. Kinderen die in het ziekenhuis komen kunnen angstig zijn en last hebben van stress, pijn of ongemak. Dit komt hun behandeling niet ten goede. Naast medische zorg doen de verpleging en de artsen er alles aan om kinderen een fijn verblijf in het ziekenhuis te bieden. De uitdaging is om de patiënten af te leiden zodat hun verblijf aangenaam is, niet traumatisch wordt en dat de behandelingen goed en efficiënt kunnen plaatsvinden. 

Een manier om afleiding te bieden is de Qwiek.up. 

De Qwiek.up is een kleine, gebruiksvriendelijke, makkelijk verrijdbare beamer waarmee diverse afbeeldingen op het plafond of muur geprojecteerd kunnen worden. Via de beamer kunnen diverse modules worden afgespeeld. Ook kunnen ouders hier hun eigen foto’s en filmpjes op afspelen. Het is een mooi apparaat wat ingezet kan worden ter comfort, afleiding tijdens medische handelingen en ter ontspanning. Dit past goed in de visie van het kinderziekenhuis met betrekking tot het verminderen van stress en het bieden van een kindvriendelijk klimaat op de kinderafdeling. Ook voor de ouders is het prettig als het kind wordt afgeleid en het draagt ook voor hen bij aan een stukje ontspanning.

WAKZ 02WAKZ 01WAKZ 03

WAKZ 04ACTIElogo VriendenStichting LUMC