BRit banner 887 280

Hospice Issoria logoDe opbrengst van deze jubileumrit gaat in zijn geheel naar Issoria Hospice & Thuis in Leiden. 

“Hospice Issoria biedt een thuis aan mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Hier kunnen mensen uit de regio hun laatste dagen doorbrengen in een veilige en huiselijke omgeving.  Helaas zijn de subsidies van het ministerie en de individuele bijdragen van de gasten niet kostendekkend. 

De financiële ondersteuning loopt via De Stichting Vrienden van Issoria Hospice & Thuis.  Deze zorgt kosteloos voor financiële ondersteuning van het hospice. In het komende jaar zou Issoria graag enkele alarm-matten voor in bed aanschaffen.  Deze matten geven een melding op de telefoon van de verpleegkundige wanneer een gast zijn bed verlaat.  

Dit is speciaal van belang bij verzwakte en verwarde mensen die soms vallen als ze het bed verlaten. De alarm-matten hebben zich al in de praktijk bewezen en zorgen voor een extra stukje veiligheid in een moeilijke situatie” 

Rotary Club Rijnwoude meent dat in een tijd waarin afstand het devies is, de mogelijkheden die een hospice biedt van harte ondersteund moet worden. 

Rijd mee voor Issoria en geniet van de mooie kleuren en geuren van de bloeiende bollenvelden!

2020 02 Issoria Hospice

2020 01 Issoria Hospice